Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Posavska stranka na okruglom stolu o Hrvatima u RS-u i u BiH

okrugli stol banja luka naslovnicaPovodom objavljivanja redovnog godišnjeg popisa katoličke populacije u Banjolučkoj i Vrhbosanskoj nad/biskupiji te aktualnih međudržavnih inicijativa i susreta, Europska akademija Banjolučke biskupije organizirala je 27. veljače okrugli stol.

Tema okruglog stola, održanog u zgradi Biskupskog Ordinarijata u Banjoj Luci, bila je Hrvati – katolici u entitetu RS-a u BiH – stanje i perspektive, a sudjelovali su predstavnici Europske akademije: dr. Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora; akademik prof. dr. Zlatko Kramarić, generalni konzul RH u GK RH u Banjoj Luci; prof. dr. Stjepan Šterc, demograf, PMF Zagreb; predstavnici Saveza udruga (prognanih) Hrvata s područja Sjeverozapadne i Sjeverne Bosne (entitet RS-a); politički predstavnici hrvatskog naroda iz BiH te politički analitičari iz Banja Luke. Na akademiji je sudjelovao i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica.

okrugli stol banja luka 1

Nazočili su i predstavnici Središnjeg državnog Ureda za Hrvate izvan RH te međunarodnih institucija i organizacija u BiH.

Izvor: nedjelja.ba