Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Sramotna predstava dodjele sredstava za poplavljene

 

dodjela-ugovora-poplavaPosavska stranka upućuje oštar prosvjed protiv načina potpisivanja ugovora o korištenju namjenskih sredstava za poplavljene. Cirkuska predstava upriličena u zgradi Vlade ŽP još jedan je od primjera vođenja naroda "žednog preko vode".

 

Predsjednik Vlade ŽP i načelnik općine Orašje, kao što je vidljivo i na fotografijama na službenoj stranici Vlade, napravili su od ovog događaja paradu za javnost pri čemu se ugovori dodjeljuju uz čestitke i stisak ruke kao da se radi o "sretnom dobitku", a ne podmirenju manjeg dijela nastale štete.

Posavska stranka poziva narod Županije Posavske da podnese tužbe za naknadu štete kojima će zahtijevati da se njihova imovina u cijelosti nadoknadi iz županijskog proračuna jer je evidentno da su najodgovornije osobe iz vlasti krive za propuste u obrani od poplava, da nisu poduzele odgovarajuće mjere oko zaštite stanovnika i imovine, te da su na najpogrdniji način pristupili pljački humanitarne pomoći koja je trebala biti podijeljena najugroženijima bez nepotrebnog cirkusa, parade i slikavanja.

Pravedna naknada štete iz proračuna Županije jedino je ispravno rješenje jer oni koji sada glume dobrotvore već dvadesetak godina žive upravo od tog proračuna. Njihove tvrtke posluju s proračunom, voze službene automobile, namještaju poslove i prodaju radna mjesta, jedu, piju i telefoniraju na račun poreznih obveznika, a ti iznosi nekada iznose mjesečno puno više nego što narodu srdačno dijele za ukupno pretrpljenu štetu u poplavama.

Smatramo da pravljenje vještačke sirotinje koja je prisiljena jesti iz ruke vlastodržaca, ono što su drugi poslali kao pomoć, zaslužuje najgoru osudi.

Jadno izgleda kada predsjednik jedne županijske Vlade i načelnik općine (koji je bezuspješno želio biti Gradonačelnik) paradno dijele pomoć napaćenom stanovništvu svojih rodnih sela koje je, prema riječima predsjednika Vlade, bilo u prekršaju kada je branilo savski nasip i svoju mukom stečenu imovinu dok su oni bezbrižno kosili travu u Novom naselju urbanog Orašja daleko od poplavne muke mještana Vidovica i Oštre Luke.

Narode Posavine, ne dopustite da Vas prevare i lažu kako brinu za vašu sudbinu dok se slikaju sa vama, skupljaju političke bodove na vašoj muci i dijele ono što vam je već netko drugi poslao kao pomoć. Tisuće anonimnih donatora poslalo je pomoć ugroženoj Posavini, pa se nitko nije slikavao i paradirao pred jadnim narodom kao ovi koji vas žele kupiti na vašoj nesreći. Novac iz proračuna se ne poklanja, on vas kao žrtve poplava sljeduje po šteti koju ste stvarno doživjeli. Oni su krivi zato što nisu poduzeli ono što su morali i za što su plaćeni.

Glavu gore i podignite tužbe jer vi zaslužujete pravdu. A milostinju koju primate, svako su poslali neki drugi ljudi koje ovi sigurno ne predstavljaju.

Posavska stanka

Ninoslav Sušilović