Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Priopćenje: Direktan prijenos 6. Izvanredne sjednice Skupštine ŽP

skupstina-zp250Za utorak 8. srpnja u 11,00 sati zakazana je 6. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske. Dnevnim redom su predviđene tri točke i to:

 

1. Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Županije Posavske za 2014. godinu

2. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Posavske za 2014. godinu

3. Informacija o stanju i posljedicama uzrokovanim poplavama u Županiji Posavskoj te potrebama i prioritetima u oporavku poplavljenih područja u Županiji Posavskoj

Vrlo je nejasno zašto se sjednica Skupštine, na kojoj treba razmatrati informaciju o stanju i posljedicama uzrokovanim poplavama, bez ikakvog obrazloženja saziva kao izvanredna i po hitnom postupku iako ova tema zaslužuje jednu dobro pripremljenu tematsku sjednicu.

No, kako god… S obzirom da se radi o katastrofi ogromnih razmjera i strahovitim posljedicama koje ćemo svi još dugo osjećati te da postoji veliki interes javnosti, ovim putem upućujemo poziv rukovodstvu Skupštine i lokalnih radio postaja Orašje i Odžak da osiguraju direktan radio prijenos ove sjednice.

Smatramo da ozbiljnost trenutka i težina situacije zahtijevaju da svi, pa tako i čelnici navedenih institucija, izvrše svoju dužnost, a to je prije svega javni interes, i nikakva opravdanja tehničke, organizacijske ili ekonomske prirode ne mogu i ne smiju biti opravdanje za uskraćivanje javnosti ovako bitnih informacija.

 

predsjednik Posavske stranke

Ninoslav Sušilović